Tekeningen

De kids van donoren die naar lokale bloedinzamelingen gaan, kunnen op voorhand een mooie tekening inkleuren. Hun resultaat kunnen ze dan op de bloedinzameling zelf afgeven en dan ontvangen ze meestal een leuke attentie. De voorbije weken hebben heel wat kinderen in de provincies Oost- en West-Vlaanderen een ingekleurde tekening bezorgd aan ons. Je kan ze hier bekijken.

img-709083441-0001-6

Picture 1 of 15

img-627101853-0001-2

Picture 1 of 85

Druppie was weer heel blij met de mooie tekeningen die hij mocht ontvangen. De 21 kinderen uit klas 1C van Basisschool Zilverberk in Halle kropen in hun tekenpen en tekenden oa Druppie met zijn vriendjes Lisa en Jefke. Genieten jullie mee?

img-521114001-0003-6

Picture 1 of 21

Onze held Druppie gaat de klassen van de lagere scholen af samen met Jefke en Lisa. Zo wil hij kinderen op belang van bloed wijzen. Klas L2D van basisschool De Zilverberk uit Halle maakte speciaal voor Druppie enkele mooie tekeningen. Hind, Joia, Imani, Arnaud, Rani, Elena, Phoebe, Océane, Lieyton, Stefanie, Kevin, Eline, Sinaia, Adam, Kobe, Jessica, Nicky, Cain en Iman weten nu samen met juf Marita waarom bloed geven zo belangrijk is. Bedankt!

img-502070611-0002-10

Picture 1 of 18

Febe Schoolmeesters, 7 jaar, uit Duffel bezorgde ons deze mooie tekening van Druppie. Bedankt Febe!

febe-schoolmeesters-img-502070444-0001

Picture 1 of 1

Het Rode Kruis heeft opnieuw mooie tekeningen ontvangen van de Vrije Basisschool Jan Ruusbroec in Ruisbroek! Dit keer zijn het de kinderen van klas 1A die hun uiterste best hebben gedaan om onze Druppie te tekenen. Bedankt aan jullie allemaal!

img-412075812-0002-2

Picture 1 of 17

De Vrije Basisschool Jan Ruusbroec in Ruisbroek wil het Rode Kruis graag steunen en is daarom op zoek gegaan naar kandidaat-bloedgevers. Op vrijdag 1 maart werd het resultaat van die zoektocht bekend gemaakt tijdens de ‘Fata Morgana’, een concept waarbij de school drie uitdagingen moet vervullen: de school vond maar liefst 87 nieuwe donoren! Maar daarnaast maakten de leerlingen van klas 2A ook een pak mooie tekeningen voor ons met Druppie in de hoofdrol. Je ziet ze hier! Bedankt!

img-307084104-0002-5

Picture 1 of 15

Naast de geslaagde Fata Morgana (276 mensen registreerden zich als kandidaat-donor) van de school, gebruikte de klas van juf Nelly van SBS De Klim-Op te Lembeek ook het Rode Kruis-lespakket en bezorgde Druppie maar liefst 22 mooie tekeningen. Bekijk ze hier.

img-x25123409-0001

Picture 1 of 22

Er zijn nieuwe kindertekeningen! Deze hebben we toegestuurd gekregen van de school VBS De Lettertrein te Tessenderlo.
Een dikke proficiat aan alle kinderen die hier aan hebben deelgenomen en een welgemeende dankuwel!

Welkom op de kindertekeningen pagina van Rode Kruis-Vlaanderen.  Deze pagina is opgestart nadat we de eerste kindertekeningen hebben ontvangen van de scholen die met onze leerpakketten aan de slag zijn gegaan.  Met deze pakketten is het de bedoeling om kinderen vanaf het eerste leerjaar vertrouwd te maken met bloed en bloed geven.  Geleidelijk aan leren de kinderen over de jaren heen wat ons bloed precies is, wat het doet en waarom het belangrijk is in het lichaam.  Op het einde van de cyclus, in het zesde middelbaar, maken we de jongeren dan ook warm om bloed te geven en andere mensen hiermee te helpen.

Na ontvangst van deze eerste tekeningen willen we de hele wereld laten meegenieten van de creativiteit van al deze kinderen via een unieke blogpagina.  Druppie staat over de hele lijn centraal in de leerpakketten en het is al meteen duidelijk dat hij zijn intrede in de kinderhartjes niet heeft gemist.

De allereerste reeks werd ons opgestuurd door basisschool De Kraal te Herent waarvoor heel veel dank en een dikke proficiat aan alle kinderen.  Rode Kruis-Vlaanderen stuurt natuurlijk een mooie attentie naar jullie school terug.

Wij kijken nu al uit naar de volgende serie..

Comments are closed.